Wat is MDT Bonaire

Een ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf

MDT Bonaire is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Bij MDT Bonaire kun je meedoen aan verschillende projecten. Het doel is om je talenten te ontdekken terwijl je iets voor een ander doet. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker.

Ontdek waar je goed in bent

Tijdens MDT Bonaire leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.

Wanneer doe jij MDT Bonaire?

MDT Bonaire doe je in je vrije tijd. Soms kan het ook onder schooltijd. Van een paar uur per week tot een paar dagen, dat is jouw keuze. Maak bijvoorbeeld met andere jongeren je eigen televisieprogramma, zet je in voor de natuur of help ouderen bij jou in de buurt. Bijna alles kan. Kies zelf welke MDT Bonaire bij je past.

Dus ben je tussen 13 en 27 jaar? Doe mee met MDT Bonaire en ervaar het zelf!

Jongerenpanel

Wie bepaalt wat MDT Bonaire is? Jongeren zelf, natuurlijk. In het jongerenpanel van MDT Bonaire zitten jongeren tussen de 13 en 27 jaar uit alle hoeken van Bonaire. Ze hebben zelf een MDT Bonaire gedaan, gaan dat nog doen of willen zich graag inzetten voor de maatschappij. Ook geven ze de organisatie hun eerlijke mening. Dankzij het jongerenpanel wordt MDT Bonaire nóg beter.

Deelnemen aan het jongerenpanel is voor jongeren zelf ook waardevol. Ze ontmoeten nieuwe mensen, praten met politici, krijgen trainingen en gaan op bezoek bij MDT Bonaire-projecten.

Zo werken ze aan hun eigen ontwikkeling en vergroten ze hun netwerk. Deelnemen aan het jongerenpanel is voor sommigen een MDT Bonaire-project op zich.

Op zoek naar
jouw ideale
MDT Bonaire