MDT Bonaire

voor organisaties

Geef jongeren een nieuwe ervaring

MDT is kort voor maatschappelijke diensttijd: een ontdekkingsreis voor jongeren tussen de 13 en 27 naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, nieuwe dingen te leren en van betekenis te zijn voor een ander. MDT Bonaire maakt onze samenleving sterker door jongeren met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen en de kans te bieden zich te ontwikkelen en vrijwillig in te zetten.

Help jij met jouw bedrijf, school of maatschappelijke organisatie ook mee om jongeren een stap te laten zetten naar hun toekomst?

MDT Bonaire voor maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties vormen de ruggengraat van MDT Bonaire. Er zijn verschillende manieren waarop je je als organisatie aan kan sluiten. Hieronder lees je wat MDT Bonaire voor jouw organisatie kan betekenen.

De waarde van MDT Bonaire voor maatschappelijke organisaties

 • Jongeren voelen zich van betekenis voor anderen
  Via MDT Bonaire leren deelnemers al vroeg inzien hoe betekenisvol en leerzaam vrijwilligerswerk kan zijn.
 • Meer jonge vrijwilligers
  Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is voor jongeren om een eerste positieve ervaring te hebben met vrijwilligerswerk. Daaarna blijken ze namelijk eerder opnieuw iets voor een ander te willen doen. Als jongeren een positieve ervaring hebben met MDT Bonaire, stimuleren ze ook andere jongeren. We stimuleren, verspreiden kennis en stellen geld beschikbaar om deelnemers te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling
 • Meer kennis en kunde in het vrijwilligersveld
  MDT Bonaire helpt organisaties te professionaliseren en de ontwikkeling van lokale vrijwilligersnetwerken voor jongeren naar een hoger niveau te brengen. De kennis die in het netwerk ontwikkeld wordt, kan gebruikt worden voor alle MDT Bonaire-organisaties.

Sluit je ook aan bij MDT Bonaire!

De unieke werkwijze van MDT Bonaire zorgt ervoor dat jongeren van betekenis zijn voor hun lokale leefomgeving. Ze kunnen hun talenten ontwikkelen en mensen ontmoeten. 

Wil jouw organisatie ook jongeren aan hen verbinden en daarmee het vrijwilligersveld en de jongeren versterken, sluit je dan aan!

Wie vallen er onder maatschappelijke organisaties?

 • Vrijwilligers
 • Welzijnsorganisaties
 • Jongerenwerk
 • Stichtingen
 • Verenigingen
 • Andere non-profit organisaties

MDT Bonaire en jouw bedrijf 

Als organisatie kun je een plek zijn waar jongeren (een deel van) hun MDT Bonaire doorbrengen. Er zijn projecten waarbij jongeren advies geven over hoe hoe een dienst of product meer jongeren kan bereiken. Er zijn projecten waarbij jongeren meelopen in de organisatie en zo kennismaken met het bedrijf en de sector. Je kan als bedrijf een MDT Bonaire-organisatie ook financieel steunen of een dienst aanbieden. Denk aan het leveren van personeel, locaties of workshops. We zien dat bedrijven dit vaak tegen een scherpe prijs doen of zelfs als gift, om zo een MDT Bonaire-project te co-financieren.

Contact

Heb je vragen over MDT Bonaire, wat MDT Bonaire voor je organisatie kan doen, of wil je je gewoon zo snel mogelijk aansluiten? Neem dan contact op.

Aansluiten bij MDT Bonaire

Als MDT Bonaire-organisatie word je deel van een netwerk over het hele eiland dat kwaliteiten verenigt en elkaar stimuleert. Je geeft jongeren de kans een stap te zetten voor hun toekomst. 

Waar moet je aan denken bij het opzetten van een MDT Bonaire-project?

Als je aan de slag gaat met je eigen MDT Bonaire-project, is het goed om te weten aan welke randvoorwaarden je moet voldoen. De kern van ieder MDT Bonaire-project is maatschappelijke impact doordat:

 1. Jongeren (op termijn) iets doen voor een ander en/of de samenleving.
 2. Jongeren vaardigheden ontwikkelen en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.
 3. Mensen van jong tot oud en met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten.

Daarnaast moet je rekening houden met een aantal voorwaarden. 

Download hier de randvoorwaarden MDT Bonaire

Wil je subsidie aanvragen voor een eigen MDT Bonaire-project?

Subsidie aanvragen kan via deze link.

Bied je diensten aan bij MDT Bonaire-project

Wil je iets betekenen voor het gehele MDT Bonaire-netwerk? Denk bijvoorbeeld aan het (gratis) aanbieden van leegstaande ruimtes of trainingen/workshops. Neem dan contact met ons op.

Alle projecten

Bekijk het overzicht met de projecten van nu.